20
Mayıs
2024
Pazertesi
ERCİŞ - VAN

Başkan Çftci'den öğrencilere konferans

Van'ın Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, ilçede eğitim ve öğretimlerini sürdüren Erciş Meslek Yüksek Okulu (EMYO) öğrencilerine ilçenin tanıtımı ve belediyenin hizmetleri konusunda bir konferans verdi.

Karataşlar mevkiinde bulunan EMYO'ya gelişinde Yüksek Okul Müdürü Yar. Doç. Dr. Ömer Terzioğlu ile okulda bulunan öğretim görevlileri tarafından karşılanan Başkan Çiftci onuruna önce öğlen yemeği tertip edildi. Yemek sonrası yüksek okulun çok amaçlı konferans salonuna geçen Başkan Çiftci burada öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanarak ayakta alkışlandı . Konferansın açılış konuşmasını yapan Erciş MYO Müdürü Yar. Doç. Dr. Ömer Terzioğlu, yüksek okulun ilçeye gelmesinde büyük katkıları olan eski belediye başkanlarından merhum Ebubekir Çiftci'yi okul yönetimi olarak rahmetle andıklarını belirterek, "Bu işin büyük emektarı merhum Ebubekir Çiftçi'dir. Yani şimdiki başkan Fatih Çiftci'nin babasıdır. Daha sonraki belediye başkanlarının da katkısı olduktan sonra özelikle bizlere en büyük desteği veren, seçildikten sonra bana göre Erciş'e büyük hizmetler yapan yüksek okulumuz bütün olumlu isteklerimize cevap veren Fatih Çiftci'dir" dedi. 

Daha sonra öğrencilere seslenen Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci ilçeye okumak için gelen tüm öğrencilere yetkileri dahilinde yardımcı olduklarını ve bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini söyledi. EMYO'nun önemli sıkıntıları atlattığını bunda da okul müdürü ile akademisyenlerin çok büyük emeğinin olduğunu belirten Çiftci, yüksek okulun zaman içerisinde gelişerek hak ettiği yere geleceğini de ümit ediğini anlatarak, "En büyük etken buradaki akademik kadronun kalitesiyle ilgilidir. Okula her gelişimde buranın daha da değiştiğine, geliştiğine şahit oluyorum. Erciş Belediyesi olarak yıllık bütçemizin yüzde 10'luk dilimini sosyal yatırımlar ve eğitime ayırıyoruz. Orta öğretim okullara kaynak kitap, deneme sınavları dershaneler konusunda çok önemli uğraşlarımız mevcut. Yüksek öğrenimde ise geçen yıl 800 öğrenciye burs verdik. Her yıl bu sayı artıyor. Bu da, insanlarımızın eğitime bakışlarını olumlu yönde değiştirmiştir" şeklinde konuştu. 

Erciş'i tarihi, kültürel, sosyal, ekonomik ve turizm alanlarında da öğrencilere anlatan Çiftci konuşmasının daha sonra şöyle sürdürdü;
"Sizler, ilçemize gelirken mutlaka çeşitli araştırmalarda bulunmuşsunuzdur. Erciş, Van ilinin Kuzey doğusunda yer alan ve ilimizin en büyük ilçesidir. Bölgenin en büyük ilçesi, ülkemizin 50 ilinden daha büyük bir potansiyele ve nüfusa sahip bir yerleşim yeridir. Geçmişten bu güne bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Karakoyunlu devletine başkentlik yapmış bir yerleşim yeridir. Sosyal imkanları, coğrafik konumu, gelişmişlik konusunda da il olmaya adaydır. İlçemiz, kendi kendisine yeten ve çevresinde de birçok yerleşim yerini doyuracak ekonomik bir yapıya sahiptir. Ticaret hacminin yüksek oluşu, birçok kişi için merkez konumuna gelmiştir. İlçemiz Van Gölü havzasında tek sanayi kuruluşu olan Erciş Şeker Fabrikası'na sahiptir. Ayrıca, Erciş huzur ve güvenin tesis edildiği en iyi yerlerden birisidir. Başta sağlık ve eğitimin giderek yoğunlaştığı, sosyal imkanların gittikçe iyileşmesi Erciş'i cazibe merkezi konumuna getirmektedir. Çevre il ve ilçelerde hızla ve yoğun göç almaktadır. Amacımız ilçenin sosyal ve kültürel yapısını bozmadan Erciş'e gelenleri ilçe kültürüne entegre etmek ve Erciş'i dışarıya doğru genişleterek yeni imkanlar hazırlatmaktır. Kent kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. İlçemizde yüksek öğretime yönelik yurtlar yapılıyor. Bu da, öğrenim gören öğrencilerin barınma sorunun büyük ölçüde çözüp, sosyal ve kültürel olarak yarınlara hazırlayacaktır. Ayrıca, ilçenin ismiyle bütünleşen yeşile de büyük önem vermekteyiz. Tarihi ve turistik, doğal alanları Erciş'i cazibe merkezi konumuna getirmektedir. İlçe merkezinde 77 bin 500, köy merkezlerinde 76 bin 500 olmak üzere 154 bin insanımız 2 belde, 13 mahalle, 86 köy ve 36 mezrada ikamet etmektedir" dedi. 

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Çiftci, salondan ayrılışı sırasında öğrenciler tarafından ayakta uğurlandı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 15:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyfullah karataş IP: 193.255.142.xxx Tarih : 11.11.2008 09:57:04

sayın başkanım bu burslar nolacak. biz ögreciler çok magdur durumdayız..geçen yılki gibi burs dediniz sadece 4 ay verdiniz.. ne olacak bu ögrencilerin hali..