20
Mayıs
2024
Pazertesi
ERCİŞ - VAN

Bayram öncesi zam sevindirdi

Van'ın Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, 235 daimi işçinin maaşına 215 YTL zam yaparak Kurban Bayramı öncesi çalışanlarını sevindirdi. 

Düzenlenen törenle alınan kararı işçilere duyuran Başkan Fatih Çiftçi, kendilerinden önce personelin belediyeden bir kaç maaş alacaklı durumda olduğunu anımsattı. 

Personelin maaş ve sosyal haklarında çeşitli iyileştirmelerde bulunduklarını anlatan Çiftci "Toplum içinde itibar kaybına uğratılmış personeli tekrar itibarlı bir konuma getirdik. Çalışanlarımız bizden önce elden aldıkları maaşlarını her ay düzenli bir şekilde bankadan kart sistemiyle almaya başladılar. Sıkı bir personel disiplini uygulayarak bizden önce çalışır gibi gözüken ancak, işe gelmeyen personelden çalışmak isteyenleri çalıştırmaya devam ettik. Çalışmak istemeyenleri de belediyeden ilişiğini kestik. Yaptığımız norm kadro çalışmalarıyla belediyemizin kadrosunu yeniden oluşturduk. Bilindiği gibi 2008 yılına girerken 235 çalışanımıza yeni kadro tahsisinde bulunduk. Bizimle kadrosuna ve sosyal haklarına kavuşan çalışanlarımızın ekonomik durumlarını daha iyi duruma getirmek için de imkanlarımızı zorlayarak iyileştirmeler yaptık. Ekonomik krizin ülkeyi zorladığı bu dönemde iş yerleri çalışanlarının işine son verirken, bizler çalışanlarımıza sahip çıkıp maaşlarına 215 YTL gibi ciddi bir oranda zam yaptık. Bu artışlar Kurban Bayramı öncesi maaşların erken ödenmesi nedeniyle çalışanlarımıza ödenmiştir. Yeni yıla girerken de personelimizin maaşlarında yeniden artış olacaktır. Bizler çalışanlarımızı hiçbir zaman mağdur etmedik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?