23
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

'Bebeğim ihmalden öldü'

Erciş Devlet Hastanesi’nde dünyaya gelen bebeğinin, görevli doktor ve ebenin ihmali sonucu öldüğünü iddia eden baba Tahir Durak’ın şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

İddiaya göre, Ağrı’nın Patnos İlçesi Dedeli Beldesi’nde ikamet eden Tahir Durak, eşi Süreyya Durak’ı doğum için minibüsle bu sabah saat 08.30’da Erciş Devlet Hastanesi’ne getirdi. Tahir Durak, eşinin Doğum Servisi’ndeki muayeneden sonra saat 09.00’da bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini söyledi. Bir süre sonra görevli ebenin, çocuk doktorunu çağırdığını, 5 dakika sonra ölü bebeği ve eşinin doğumhaneden çıkartıldığını anlatan Durak, ölümün ihmalden kaynaklandığını iddia ederek, "Doğumdan yarım saat sonra ölü bebeğimi ve eşimi kapının önüne bıraktılar. Tepki gösterince de bana ’Ankara’ya kadar git şikayet et, istersen biz de seninle gelelim’ dediler" diye konuştu.

Doğumu gerçekleştiren doktor ve görevli ebe ise, bebeğin anne karnında kordonun boynuna dolanması sonucu nabzının yavaş attığını ve ölü olarak dünyaya geldiğini iddia etti. Baba Tahir Durak’ın, kanaması devam eden anneyi doğumhaneden haber vermeden dışarı çıkarttığını söyleyen görevliler, ölüm olayında ihmalin kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti. Görevliler, baba Tahir Durak’ın sosyal güvencesi olmadığı için para vermemek adına ölü çocuğu ve kanamalı hastasını alarak servisten gizlice ayrıldığını ileri sürdü.

İddiaları kabul etmeyen Tahir Durak ise, eşi ve ölü bebeğinin dışarı çıkartıldığı için kendisini hastane önünde bekleyen minibüse götürdüğünü kaydetti. Durak, daha sonra Erciş Cumhuriyet Savcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Hasta anne, doktorunun isteği doğrultusunda tekrar sedyeye bırakılarak Doğum Servisi’ne alınırken, minibüse gelen Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla bebeğin cesedi Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilmek üzere morga kaldırılarak olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Erciş Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Sabri Tekin de, konuyla ilgili daha sonra basına bilgi vereceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 17:15:48
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 13:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?