18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERCİŞ - VAN

Belediye 100 bin ton asfalt üretecek

ERCİŞ BELEDİYESİ BU YIL 100 BİN TON SICAK ASFALT ÜRETECEK

Van'ın Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, bu yıl içindeki hedeflerinin 100 bin ton sıcak asfalt üretmek olduğunu söyledi.

Belediye sınırları içinde bulunan 500 kilometre yol ağını ikinci kez sıcak asfaltla buluşturma gayesinde olduklarını belirten Çiftci, bölgede asfaltlama oranı en yüksek yerleşim biriminin ise Erciş olduğunu bildirdi.

Erciş Belediyesi bu yılki sıcak asfalt sezonu Kışla Mahallesi kanal boyundan başlattı. Asfaltlama alanında belediye meclis üyeleri ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Çiftci, bu yılki hedeflerinin 100 bin ton sıcak asfalt üretmek olduğunu belirtti. Sıcak asfalt plendinin ilçeye babası olan merhum eski Belediye Başkanı Ebubekir Çiftci tarafından kazandırıldığını anımsatan Belediye Başkanı Fatih Çiftci, tesisin yeniden gözden geçirilerek kapasite artırımına gidildiğini ve bu yıl içinde hedeflerinin ise 100 bin ton sıcak asfalt üretmek olduğunu anlatarak, "Geçen dönem asfaltlamada çok büyük bir çalışma yapmıştık. Çalışmalarımız bu yıl da tüm hızıyla devam edecek. Şehir merkezinde, çarşı merkezinin tamamını parke taşıyla, ara sokaklar, mahalle aralarını ve ana caddelerimizi de ikinci kez sıcak asfaltla buluşturacağız. Erciş bölgesinde asfaltlama oranı en yüksek yerleşim yeridir. Bunun için gece gündüz demeden yoğun bir çalışma temposu içine girdik. Yaklaşık üç aydır mıcır ve asfalt malzemesi alımını tamamladık. İkinci kat asfalt atılacak cadde ve sokaklarda öncelikle ekiplerimiz oluşan çukurları rotminks ile doldurmaktadır. Ayrıca tozun asfalta irtibatını kesmek için de yollarımız itfaiye ekiplerimiz tarafından yıkanmaktadır. Bize düşen şudur. Yapmak yetmiyor, yaptığınız şeyi korumak çok önemlidir. Bizim bir hedefimiz vardı. İlçe merkezinde asfaltsız yol bırakmamaktır. İnşallah bizler bunu bu dönem içinde gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi belediyemize ait asfalt planetimizde ürettiğimiz sıcak asfaltla birlikte ilçemizin tüm mahallelerinde alt yapı çalışmalarını bitirdiğimiz yolların birinci kat asfaltını geçmiş dönem içersinde yapmıştık. Üreteceğimiz 100 bin ton sıcak asfalt ile birlikte bu yıl sonuna kadar tüm yollarımızın ikinci etap asfaltlarını yapacağız. Hatırlanacağı üzere iki ay öncesi de Örene Mahallesi Demler mevkiinde 22 kilometre uzunluğunda satıh asfalt kaplaması yapmıştık. Allah nasip ederse bu yıl içinde ilçe merkezinde bulunan 500 kilometre uzunluğundaki yol ağımızın tamamını sıcak asfaltla tekrar buluşturacağız" dedi.

ERCİŞ BELEDİYESİ BU YIL 100 BİN TON SICAK ASFALT ÜRETECEK
ERCİŞ BELEDİYESİ BU YIL 100 BİN TON SICAK ASFALT ÜRETECEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 16:05:01
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 16:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?