23
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Belediye başkanları Erciş'te buluştu

Erciş'te bulunan ’Van Gölü Belediyeler Birliği’, 2005 yılı 1. Olağan Toplantısı’nı yaptı.

Erciş Belediyesi Meclis Salonu’nda biraraya gelen ’Van Gölü Belediyeler Birliği’ne üye 12 belediye başkanı, gündemdeki konuları masaya yatırdı.

Toplantıda, Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nün kirlilikten kurtarılması için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini belirten Van Gölü Belediyeler Birliği ve Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, göle kıyısı bulunan belediyelerin arıtma tesislerini yapmaları konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini istedi.

Birliğin ekonomik olarak ayakta durması için üye belediyelerin yükümlülüklerini yerine getirmesini de isteyen Çiftçi, Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP), kalkınma bileşenleri konusunda projeler hazırlanması gerektiğini söyledi. ’5272 ve 5018 sayılı analitik bütçe’ konusunda, Temmuz ayında yeri sonradan belirlenecek bir yerde, birlik adına seminer yapılması karalaştırıldı.

Gündem dışı görüşülen konularda ise belediye başkanları, üye olan belediyelerin birliğe İller Bankası tarafından ödenen bütçeden aylık olarak binde 1 oranında aidat yatırmaları konusunda görüş birliğine vardı.

Bu arada, Van Belediyesi’nin üyelik başvurusunu da görüşen üye belediye başkanları, Van Belediyesi’nin birliğe üye yapılmasını kabul etti.

Toplantıya, Erciş, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Muradiye, Çaldıran, Malazgirt, Saray ilçe belediye başkanları ile Kocapınar, Çelebibağı, Ünseli ve Dedeli belde belediye başkanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 12:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?