23
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Doktor çilesi bitmiyor

Erciş 2 Nolu Sağlık Ocağı’nda bulunan doktorun izine ayrılması nedeniyle, hastalar zorunlu olarak kilometrelerce uzaklıkta olan diğer sağlık kuruluşlarına gönderiliyor.

Semt sakinleri ise yetkililerden mahallelerine yakın olan ocağın personel sıkıntısını gidermelerini istedi. Kışla Mahallesi’ne bulunan 2 Nolu Sağlık Ocağı doktorunun izine ayrılması karşısında çaresiz kalan hastalar, görevliler tarafından Erciş Devlet Hastanesi veya 1 Nolu Sağlık Ocağı’na gönderiliyor.

Yeşilova Mahallesi’nde oturan Sacihan Cingöz isimli anne, 4 aylık çocuğunu sağlık ocağına getirmesine rağmen, gerekli muayenesini yaptıramadı. Bir süre bekleyen anne, doktorun olmadığını öğrenince çaresiz bir şekilde 5 kilometre uzaklıkta bulunan Erciş Devlet Hastanesi acil servisine gitmek zorunda kaldı.

Ateşler içinde yanan Sinem isimli 4 aylık kız çocuğunu burada muayene ettiren anne, daha sonra çocuğunu kucağına alarak tekrar evinin yolunu tuttu. Sağlık ocağında doktor olmamasına tepki gösteren Sacihan Cingöz, "Yeşilova Mahallesi’nde oturuyorum. Bize en yakın sağlık kuruluşu burası. Eğer doktor izine ayrılmış ise, o zaman yetkililer buraya başka bir doktor versinler. Bizleri böyle dolaştırmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

2 Nolu Sağlık Ocağı duvarlarında oluşan küflerin insan sağlığını ne denli olumsuz yönde etkileyeceğini de belirten vatandaşlar, yetkililerin dertlerine çözüm üretmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 14:10:19
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 18:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?