19
Mayıs
2024
Pazar
ERCİŞ - VAN

Düğün yolunda mahsur kaldılar

Van’ın Erciş İlçesi’nde minibüsle düğüne giden 28 kişi, tipiye yakalanınca 3 saat yolda mahsur kaldı. Davetliler ile, onları kurtarmaya giden damat ve yanında bulunanlar, donma tehlikesi geçirdi.

43 kişi, Erciş Köy Hizmetleri Şefliği’ne bağlı ekipler tarafından son anda kurtarıldı.
Erciş’in Tekler Köyü’ndeki akrabalarının düğüne gitmek isteyen Dağ ailesi minibüsle saat 13.00 sıralarında yola çıktı. İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Tekler Köyü’nün girişine saat 17.00 sıralarında geldiklerinde tipiye yakalanan davetliler, yolda mahsur kaldı. Minibüste mahsur kalan vatandaşlar tarafından cep telefonuyla Tekler Jandarma Karakolu’na bilgi verildi.

Jandarmanın köylülere haber vermesinin ardından damat Gündüz Dağ’ın da aralarında bulunduğu 15 kişilik bir grup, küreklerle yol açma çalışmalarına başladı. Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle yol açma çalışmalarında sıkıntı yaşanınca bu kez Erciş Köy Hizmetleri Şube Şefliği’nden yardım istendi. Köy Hizmetleri ekipleri ve Şube Şefi Mahmut Şahar, 1 grayder ve 1 dozerle birlikte yolda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için yola çıktı. Yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından olay yerine saat 20.00 sıralarında ulaşan Köy Hizmetleri ekipleri, donmak üzere olan ve içinde damat Gündüz Dağ’ın da bulunduğu 43 kişiyi son anda kurtardı. Kurtarılan şahıslar, daha sonra mahsur kaldıkları minibüsle Tekler Köyü’ne gitti.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 15:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?