22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Emekli öğretmenler unutulmadı

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Öğretmen Evi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen yemekte, ilçedeki emekli öğretmenler bir araya geldi.

Kışla Mahallesi'ndeki Öğretmen Evi tesisinde gerçekleşen törene Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, şube müdürleri Ahmet Erdoğan, Mehmet İşleyen, Fesih Yıldız, Erciş Öğretmen Evi Müdürü Erdal Sucular ile emekli öğretmenler katıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Celelettin Bilik, emekli öğretmenlere her zaman ihtiyaç duyduklarını söyledi. Çok derin bilgi ve birikime sahip olan emekli öğretmenleri zaman içersinde görev yaptıkları okulları ziyaret etmeye davet eden Bilik, "Bizlere ışık tutmayı sizlerden bekliyoruz. Bu vesile ile bir araya gelmeyi arzuladık. Genç öğretmenlerimize sizlerin çektiği zorlukları sürekli anlatııp 'Zorlukları nasıl aştılar, gidin onlardan öğrenin' diyoruz. Sizlerden öğreneceğimiz daha bir çok şey var. Bizi kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci de, bilginin tecrübeyle birlikte olduğu zaman daha da değerlendiğini söyledi. Ülkede öğretmenlerin en fazla ihtiyaç duyulan yaşta emekliye ayrıldıklarına dikkat çeken Çiftci, "Bizler, sizlerin elinde yetiştik. Sizlerin sayesinde bir takım noktalara geldik. Hiç bir zaman için bunu inkar etmek hakkına sahip değiliz. Sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hatırlanmak da bana göre çok doğru bir davranış değil. Siz değerlerimizin her zaman hatırlanması, kıymetinin bilinmesi gerekir. Sizler toplum içinde gezen, toplumla birlikte gelen ayaklı kütüphanelersiniz. Hayat tecrübesi gerek bilgi birikiminiz apayrıdır. Allah hepinize sağlık sıhhat, uzun ömür versin" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemek sonrası Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından emekli öğretmenlere gömlek hediye ederken, Erciş Belediyesi de karanfil ile gönül aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 14:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?