18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERCİŞ - VAN

Erciş, Ankaralı misafirlerini ağırladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas’ın eşi Emine Arvas, Ankara’dan gezi için gelen ve aralarında bakan eşlerinin de bulunduğu 70 kişilik misafir grubuna yemek verdi.

4 gün önce tarihi ve turistik yerleri gezmek amacıyla Van’a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in eşi Şahsenem Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ve milletvekili eşlerinin de bulunduğu 70 bayan sabah saatlerinde karayolu ile önce tarihi Muradiye Şelalesi’ne oradanda Erciş İlçesi’ne geçtiler.

Milletvekili Maliki Ejder Arvas’ın eşi Emine Arvas’ın ev sahipliğini yaptığı gezide misafirlere, Erciş Şeker Fabrikası’nda öğle yemeği verildi. Menü olarak ayranaşı, İnci kefali balığı ve bulgur pilavı ikram edilen misafirler yemek sonrasında Vangölü kıyısında gezintiye çıktılar.

Gezinin son gününde bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in eşi Şahsenem Çelik, amaçlarının Van ve çevresini görmeyen ve tanımayan milletvekili eşlerine tarihi ve tursitik yerleri göstermek olduğunu belirterek, "İki bakan ve 35 milletvekili eşinin yanı sıra 8 mankenin bulunduğu 70 kişilik grup olarak bölgeyi ziyaret ettik. Amacımız bölgeyi tanıtmaktır. Hedefimize de ulaştığımıza inanıyorum" dedi.

Bu arada, ’Eğitime Yüzde 100 Destek’ kampanyası çerçevesinde Van’da bir defileye katılan Nesrin İşçi isimli manken de, kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnun kaldığını ve bölgenin tarihi ve kültürel yerlerini çok beğendiğini söyledi. Daha sonra misafirler karayoluyla Van’a gittiler. Yemeğe, İlçe Kaymakamı Ali Partal ve eşi Gülay Partal da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 18:37:36
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 14:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?