16
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Erciş'in kent bilgi sistemi tanıtıldı

Erciş Belediyesi tarafından hazırlatılan, yönetim ve coğrafi bilgilerinin elde edileceği kent bilgi sistemi hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erciş Belediye Meclisi salonunda gerçekleşen toplantıya, İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Gür ile belediye meclisi üyeleri katıldı. İnşaat Mühendisi Mehmet Sungur tarafından sunumu gerçekleştirilen sistemin 2008 yılında tam anlamıyla faaliyete geçirileceği bildirildi.

Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, yaptığı değerlendirme konuşmasında, kent bilgi sisteminin çok önemli bir veri kaynağı oluşturacağını söyledi. Belediye Başkanı Fatih Çiftci'yi kutlayan Kurtoğlu, "Bu sistemi önemli bir hizmet olarak görüyorum. İnşallah kısa süre içersinde tamamlanır ve tüm kurumlarımız de bu nimetten istifade eder" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci ise, kent bilgi sistemi ile birlikte afet, ulaşım, güvenlik, imar, sosyal doku, kaçakların önlenmesi, nüfus bilgileri ve bir çok alanda gerçek bilgilere ulaşılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 14:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat dursun IP: 88.238.58.xxx Tarih : 20.01.2008 17:06:53

sn.baskanımız fatih çiftci beye ve belediye meclis üyelerimize ercişe yapmış olduğu bu güzel calışmalarından dolayı cok teşekkür ediyorum ve bu calışmalarının devamını diliyorun .sn başkanım sizinle erciş daha güzel olacak iyi calışmar saygılarımla ferhat dursun