22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Erciş'in üzeri beyazla örtüldü

Van’ın Erciş İlçesi’nde, kar yüzünden 47 köy yolunun ilçe merkezi ile bağlantısının kesik olduğu bildirildi. Halen 47 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyleyen yetkililer, 1 metreyi aşan kar yüzünden iş makinelerinin zorlandığını belirtti.

Köy Hizmetleri Erciş Şube Şefliği yetkilileri, karla mücadele çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini, bu arada asılsız ihbarlar yüzünden işlerinin aksadığını belirttiler. İlçe merkezi ile halen 47 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söylüyen Erciş Köy Hizmetleri Şube Şefi Mahmut Şahar, "Köylerdeki karla mücadele çalışmalarına 3 greyder, 1 kepçe 2 dozer, 2 servis aracı olmak üzere 18 görevli ile devam etmekteyiz. Ancak sırf yollarının bir an önce açılması için bizlere ’Hamile var’, ’Yolda kaldık’ gibi, asılsız ihbarlar gelmektedir. Bu da çalışmalarımızı olumsuz yönde etkilemektedir" dedi.

Bu arada, kar kalınlığının tipi nedeniyle bazı köy yollarında 1 metre yükseklikte olduğu, iş makinalarının ise yol açma çalışmalarında zorlandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 20:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat talay IP: 212.175.112.xxx Tarih : 23.12.2008 15:44:12

ben van/erciş ilçesine bağlı dinlence köyünde yaşıyorum ben erciş köy hizmetlerinden şikayetçiyim çünkü köy yollarını geç açıyorlar çabuk açılmasını arz ederim SAYIN ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI FATİH ÇİFTÇİ,çok seviyorum