18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERCİŞ - VAN

Erçiş't eboşaltılan okul için suç duyurusu

Van'ın Erciş İlçesi'nde bin 255 öğrenci kapasiteli Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun yapımı sırasında kusuru bulunan kişi ve kuruluşlar hakkında suç duyurusu yapıldı.
Erciş'te 2001 yılında öğretime açılan ve daha sonra 2003 tarihinde depreme dayanıklı olmadığı doğrultusunda verilen rapor üzerine boşaltılan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun yapımında ihmali bulunan bütün yetkili kişi ve kurumlar hakkında görevi suiistimal ve ihmal suçundan Eğitim-Sen Erciş Temsilciliği tarafından Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
Eğitim-Sen Erciş Temsilcisi Cemal Bayram imzasıyla Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede bina yapımında ihmali bulunan kişi ve kurumlar hakkında kamu davası açılması istendi. Yapımından yıkımına kadar 3 yıl gibi bir sürenin geçtiği, okulun yapımı sırasında gerekli inceleme ve araştırmaları yapmakla görevli olan yetkililerin görevlerini yerine getirmedikleri gibi, ihmallerin ve suiistimallerin de olduğunu gösteren okulun tahliye kararının bir delil olduğunu belirten Eğitim-Sen Erciş Temsilcisi Cemal Bayram şunları söyledi:
"Okul, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca oluşturulan teknik heyet tarafından incelenerek güvensizliğin yetersiz olduğu, onarımının pahalı olabileceğinden yıkım yönünde kararı alınmıştır. Yapılan inceleme neticesinde ise, Van Valiliği'nin 31.12. 2003 tarihinde verdiği kararla depreme dayanıklı olmadığı belirtilerek okulun derhal boşaltılması istenmişti. Yukarıda arz etmeye çalıştığımız husus gerekli inceleme ve araştırma yapmadan yavrularımızın ölüme terk edilmesine zemin hazırlayan yetkilileri cezalandırarak, benzer olayların yaşanmaması için yapılan bir suç duyurusudur. Binanın yapımında ihmali bulunan kişi ve kuruluşlar yargı önünde hesap versin."
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 00:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?