19
Mayıs
2024
Pazar
ERCİŞ - VAN

Erciş'te 10 kişilik ailenin çadır dramı devam ediyor

Yeşilova Mahalles’nde iki oda bir salondan oluşan evinin üzerini maddi imkansızlık yüzünden kapatamayan baba İkram Çeriğ (41), kendisinin sabıkalı olması nedeniyle toplumun her alanından dışlandığını belirtti. 10 kişilik ailesine bakmak zorunda olduğunu da ifade eden İkram Çeriğ, "Düğünlerde davul çalarak geçimimi sağlıyordum. Kendimin yapmadığı ve bir iftiraya kurban gittiğim yankesicilik suçundan hüküm giydikten sonra dünyam yıkıldı. Bir süre bunalıma girdim. Sonra aileme bakmak zorunda olduğumunun bilinci içersinde, 500 metrekare yer satın aldım. Ancak evminin üzerini kapatamadığım için çocuklarım ile birlikte gece gündüz dışırda yatıp kalkıyoruz" dedi.


Bu arada, annesinin hasta yatağında olması nedeniyle, evin işlerini üstlenen 8 yaşındaki Seda ise, kardeşlerinin çamaşırlarını yıkarken, 7 yaşındaki Sayan da, hayal ettikleri ve bir türlü bitiremedikleri evlerini kendi aklınca topraktan yaparak, yardımseverlerle iletişim kurmaya çalışıyor. Öte yandan Seda, Sayan ve Özcan isimli çocuklarını imkansılık nedeniyle okudamıdığını belirten baba İkram Çeriğ, evlatlarının devlet tarafından okutulmasını talep etti.

iha-erciş
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 16:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çetin dikmen IP: 81.215.243.xxx Tarih : 21.04.2005 21:12:40
ülkemizde 2005yılında bile bu belirtilen şsrtlar da insanların yaşanması çok üzücü bir durum bunların devlet tarafından sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum