22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Erciş'te 27 mülteci yakalandı

Erciş ilçesinde jandarmanın yol kontrolleri sırasında, yurda yasadışı yollardan girdikleri tespit edilen Pakistan ve Bangladeş uyruklu 27 mülteci yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, İran'dan Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulan ve Van'ın Çaldıran ilçesine yaya olarak geldikleri belirlenen kaçaklar, jandarmanın Erciş-Adilcevaz karayolunda yaptığı yol kontrolleri sırasında Mehmet İ. idaresindeki 55 K 4054 plakalı kamyonun kasasında yakalandı. Tekler Jandarma Karakolu'na getirilen kaçaklar, Erciş Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından bugün mahkemeye sevk edildi. Araç sürücüsü Mehmet İ. tutuklanarak Erciş Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, kaçaklar ise Erciş Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrollünden geçirildi. Kaçak şahısların, Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilmelerinin ardından sınırı dışı edilecekleri bildirildi. 

Bu arada, kaçakların insan tacirlerine kişi başına 2 bin ABD doları ödedikleri ve İstanbul'a geçtikten sonra Yunanistan'a gidecekleri belirlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 12:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim duman IP: 88.245.246.xxx Tarih : 16.04.2007 00:07:52
abicim bunlarla boşuna ugraşmayın bu mülteciler öyle yüssüski yine gelecektirler şuan fotografa bakıyorumda bundan 4 yıl önceside aynı simalar vardı zor bir durum bakıyosun onlara acıyosun ama ben işin dogrusu onlarla ugraşan askerlerimize acıyorum çünkü bende mülteci yüzünden çok uykusus kaldım