28
Mayıs
2024
Salı
ERCİŞ - VAN

Erciş'te buğday alımı

Erciş İlçesi Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, ilçede buğday üreticileri olarak hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. 

İlçede yılın ilk mahsulünün teslim töreninde konuşan Nihat Çelik, buğdayın kilosunun Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 290 YKr'den alınmasına tepki gösterdi. 

Çelik, "Bu fiyat, gerçekten biz çiftçileri hayal kırıklığına uğrattı. Hububat alımları, ilgili bakanlık tarafından belirlenen taban fiyatını yansıtmamaktadır. Bir bardak çayın 250 YKr'den satıldığı ilçemizde, üreticimizin 1 kilogram ekmeklik buğdayı 350 YKr'ye mal edip, 290 YKr'ye satması şok etkisi yapmıştır. Ekmeklik buğdayın, yemlik buğday kalitesine düşürülerek çiftçimizden teslim alınması bir vebaldir. Yanlışlığın biran önce düzeltilmesini, çiftçilerim adına talep ediyorum" diye konuştu. 

Geçen yıl Erciş çiftçisinden 4 bin ton buğday alındığını belirten TMO yetkileri ise, bu yıl da yaklaşık 3 bin 500 ton buğday alımı gerçekleştireceklerini kaydetti. Törene AK Parti Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas ile İlçe Kaymakamı Aslan Avşarbey de katıldı. 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 18:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert korkmaz IP: 194.27.153.xxx Tarih : 19.09.2006 18:54:00
merhaba ben bir çiftçi yim. çiftçinin 1 yıl boyunca çalışıp aldığı mahsülerin ucuz bir fiyata satılması gerçekten beni çok üzüyor.bu hükümeti sağladığı yardımlar kesınlikle yetersiz.Burdan hükümete sesleniyorum lütfen emektar çiftçiye sahip çıkın.SAYGILARLA