15
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Erciş'te kış balıkçılığı

Erciş ilçesinde kış sezonuna hazırlanan balıkçılar, teknelerini bakım ve onarıma aldılar.

Gölağzı Balıkçılar Kooperatifi'ne üye balıkçılar, tekneleri Van Gölü'nden iş makinesi vasıtasıyla karaya çekip onarmaya başladılar. Üyelerin, yapacakları 10 günlük hazırlığın ardından sezonu açacaklarını kaydeden Gölağzı Balıkçılar Kooperatif Başkanı Yahya Haksever, balıkçı teknelerinin bakım ve onarımını ise bizzat kendisinin yaptığını belirtti. 2000 yılından bu yana kış balıkçılığına yönelmelerine rağmen, teknelerin yetersiz olması yüzünden istenilen verimi alamadıklarını anlatan Haksever, yeni tekne almak için de devletten kredi talep ettiklerini söyledi.

İlçede balıkçılığın çok eskilere dayandığını söyleyen Haksever, "Ercişli balıkçılar alanında hayli tecrübeli olmasına rağmen, yıllardır ihmal edilmektedir. Bizler, İnci kefal balığının neslini korumak için 7 yıldır üreme döneminde avlamıyoruz. Sadece kış döneminde göle açılıyoruz. Ancak, teknelerimiz hayli eski ve yenilenmesi gerekiyor. Kooperatif olarak yetkilerinden yeni tekne almamız için düşük faizle kredi talep ediyoruz. Ayrıca, teknelerimizin güvenliği için de ilçemize balıkçı barınağı yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır balıkçılık yaptığını belirten İbrahim Canpolat ise 5 ay sürecek kış sezonunda günde ortalama 700 kilogram balık avlamayı hedeflediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 17:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?