17
Mayıs
2024
Cuma
ERCİŞ - VAN

Erciş'te üniversite kurma çalışmaları hızlandı

Atatürk Parkı’ndaki antik binada bugün bir araya gelen AKP, MHP, DYP ve CHP İlçe başkanları, Van Yüzüncü Yıl Ünversitesi ’İkdisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Erciş’e kurulması için girişimlerde bulunan AKP Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas’a destek verdiler.

Basın mensuplarınında hazır bulunduğu toplantıda konuşan CHP Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş, fakültenin konuşlanacağı eski Gürsel Kışlası yerinin mutlaka bu hayırlı iş için tahsis edilmesini siyasi partiler olarakta istediklerini belirterek, "İlçemizde Tugayın kaldırılmasıyla birlikte esnaflarımız ve halkımız tedirginlik yaşamaktadır. Tugay gibi bir tesisin yerini ancak fakülte doldurur düşüncesindeyiz. Parti temsilcileri olarak sayın milletvekilimizle birlikte haraket etme kararı almış bulunmaktayız" dedi.

Daha sonra toplantıya katılan AKP Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas ise, sağlanan destekten dolayı parti temsilcilerine teşekkür ederek, "Bugün ilçemizin bu önemli isteği konusunda bir araya gelinmiştir. Bizlerde üzerimize düşeni fazlasıya yapıp bir an önce fakülteyi İlçemize getireceğiz" dedi.

iha-van
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 14:30:51
Güncelleme :1 Eylül 2004 Çarşamba 14:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?