30
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Fakir ailelere Bayram yardımı

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı, fakir ve yardıma muhtaç durumda bulunan 2 bin 500 aileye Kurban Bayramı arifesinde gıda yardımı yapıyor. 

Mahalle muhtarları, imamlar ve belediye meclis üyelerince önceden tespit edilen ve Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce yapılan inceleme neticesinde maddi durumu iyi olmadığı belirlenen ailelere bayram öncesi gıda dağıtımına başlandı. 

Dağıtımda sıkıntı yaşanmaması için belediye yetkilerinin nezaretinde görevlilerce akşam karanlığında araçlara yüklenen yardım paketleri evlere götürülerek ailelerin teslim ediliyor. 

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, hazırlanan gıda paketlerinin içinde 5 kilogramlık sıvı yağ, makarna, pirinç, şeker, bulgur ile 2 kilogram salça ve 1 kilogram çay bulunduğunu belirtti. Ayrıca, pakette vatandaşların bayramını da kutladığı tebrik kartının bulunduğunu anlatan Çiftci, belediye sınırları içersinde mağdur durumdaki vatandaşlara 5 yıldır belli periyotlarla gıda yardımı yaptıklarını söyledi. 

Çiftci, "Belediyemiz imkanları ölçüsünde bu yıl 6. kez fakir ve yardıma muhtaç ailelere yardım paketlerini ulaştırmanın mutluğunu yaşıyoruz. İnsan onurunu incitmemesi için de gıda paketlerini görevli personel eşliğinde akşam karanlığında ailelerin evlerine ulaştırıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 17:22:41
Güncelleme :9 Aralık 2008 Salı 12:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?