23
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Hastane yetmeyince ek bina kiralandı

Van’ın Erciş İlçe Devlet Hastanesi’ne ait ek poliklinik binası, AKP Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas’ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde, Erciş Belediye Başkan Vekili Abdurrahim Yağar, Çelebibağı Belde Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, Erciş Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Sabri Tekin, AKP ilçe teşkilat üyeleri ile, çok sayıda davetli de hazır bulundu. Törende konuşan AKP Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas, Erciş Devlet Hastanesi’nin hasta talebini karşılamadığını bildiklerini, ancak ek bina yapılıncaya kadar kiralama usulüyle yeni bina tutulduğu belirtti.

Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan ek polikliniklerin hizmete girmesiyle birlikte sıkıntının bir nebze de olsun aşılacağını ifade eden Arvas, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’yla görüştüğünü ve bu yıl içinde 25 yatak kapasiteli ek bina inşaatına başlanılacağını söyledi. Arvas, "Erciş halkının desteğiyle hastane bahçesinde atıl durumda olan hemşire lojmanlarının yerine 25 yataklı ve alt kısmı poliklinik olmak üzere ek binanın temelini bu yıl içinde atacağız" dedi.

Erciş Kaymakamı Ali Partal ise nüfusu 220 bini bulan ilçede, devlet hastanesinin mevcut haliyle hizmete cevap vermediğinin altını çizerek, Sağlık Bakanlığı’ndan aldıkları izinle birlikte, hastaneye yakın bir binanın poliklinik hizmetleri için kiralandığını belirtti. Partal, "Erciş Devlet Hastanesi aynı zamanda çevre ilçelerden gelen hastalara da hizmet vermektedir. İlçede eğitimde olduğu gibi, sağlık alanında da güzel gelişmeler olmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Milletvekili Arvas, poliklinikleri gezerek, Erciş Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Nüsret Kazancı’dan yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Hastaneye 50 metre mesafede bulunan ek binanın hizmete girmesiyle birlikte, 7 olan poliklinik oda sayısı, 14’e yükseltildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 16:50:23
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 12:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FATİH KAZANCİ IP: 85.97.83.xxx Tarih : 28.03.2008 18:15:52

HACI NUSRET KAZANCİ YA ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİM