18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERCİŞ - VAN

Hayırseverden bir okul daha

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ercişli hayırsever işadamı Haşmet Bedii Kürüm tarafından merhum amcası Veysi Kürüm adına yaptırılan 8 derslikli ilköğretim okulunu hizmete açmak için Van’ın Erciş İlçesi’ne geldi.

Van’dan bugün saat 13.00’te karayoluyla ilçeye gelen Bakan Çelik, Erciş Şeker Fabrikası’nda onuruna verilen yemeğin ardından, Yeşilova Mahallesi’nde yaptırılan Veysi Kürüm İlköğretim Okulu’nu törenle hizmete açtı. Ercişli işAdamı Haşmet Bedii Kürüm tarafından ilçeye kazandırılan ilköğretim okulunu hizmete açan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hayırsever işadamını yürekten kutladığını söyledi. Bu arada ülkede dinamik bir başbakan, hükümet ve Meclis’in bulunduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, 17 Aralık tarihinde AB’den gerekli tarihin alınacağını belirterek, "Türkiye, aydınlık ufuklara doğru yoluna devam edecektir" dedi.

İlçeye ikinci bir ilköğretim okulu daha kazandıran işadamı Haşmet Bedii Kürüm ise yaptığı konuşmada, amcası merhum Veysi Kürüm’ün adının okuldaki tüm öğrenciler arasında sürekli dile getirilmesinden duyacağı memnuniyeti dile getirdi. Kurdeleyi eşi Şahsenur Çelik ile birlikte kesen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra sınıfları gezerek öğrenciler ile bir süre sohbet etti ve ardından karayoluyla ilçeden ayrıldı. Yeşilova Mahallesi’nde 850 metrekare alan üzerine tek kat olarak inşa edilen 8 derslikli Veysi Kürüm İlköğretim Okulu’nun 500 milyar liraya mal edildiği ve 350 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü öğrenildi.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 17:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?