24
Mayıs
2024
Cuma
ERCİŞ - VAN

Hırsızlar yüzünden dünyayla bağları kesildi

Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı 9 köy ve 3 mezrada telefon kablolarının çalınması nedeniyle iletişim sağlanamıyor. Dünyayla irtibatı tamamen kopan Köylüler, sorunun bir an önce giderilmesini istiyor.

İlçeye bağlı Hasanabdal, Doluca, Doğancı, Şehirpazarı, Taşkapı, Yalındam, Yukarı ve Aşağı Sınır, Gergili köyleri ile Mescitli, Ada ve Kurçam mezralarında bulunan vatandaşların telefon irtibatı sağlayamadıkları belirtildi.

Şehirpazarı Köyü sakinlerinden M. Emin Güneş, 2 yıl önce Türk Telekom’a ait telefon kablolarının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmasıyla birlikte, 5 bin kişinin dünya ile iletişimlerinin kesildiğini söyledi. Güneş, "Muhtarlar maalesef dertlerimizle yeterince ilgilenmiyor. Zilan Deresi bölgesinde bulunan köy ve mezralarda insanlar normal ve GMS telefon görüşmelerinden mahrum bırakılmışlardır. Hizmet şehirdeki vatandaşlara verildiği gibi, kırsalda yaşayan insanlara da eşit bir şekilde verilmelidir. Bizler de bu ülkenin vatandaşlarıyız" dedi.

Türk Telekom Erciş İşletme Şefliği yetkilileri ise, adı geçen köylerde daha önce acente sistemi ile muhtarların evlerinde tek telefonun bulunduğunu, ancak hem kabloların çalınması, hem de voltaj düşüklüğü nedeniyle yeterli hizmeti veremediklerini söyledi. Yetkililer, yer tahsisinin ardından, bu yıl içinde kuracakları dijital santral ile birlikte sıkıntının aşılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 20:05:11
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 18:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?