31
Mayıs
2024
Cuma
ERCİŞ - VAN

Kadın çiftcilere seminer

ERCİŞ ZİRAAT ODASI'NDAN BAYAN ÇİFTCİLERE EĞİTİM SEMİNERİ

Van'ın Erciş Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Yenilikçi Yöntemle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı ve Kayıtlı İstihdam İçin Tarım Sigortalılığı Projesi kapsamında bu kez de bayan çiftçileri bilgilendirdi.

Proje Koordinatörü Nihat Çelik başkanlığından Ulupamir köyüne giden proje teknik ekibi, Türk vatandaşı Kırgızlı 25 bayan çiftçiye seminer verdi. Düzenlenen seminerde konuşan Erciş Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda proje koordinatörü Nihat Çelik, projenin asıl amacının çiftçileri tarım sigortalılığına teşvik etmek olduğunu söyledi. Proje kapsamında koordinatör, danışman, eğitmen ve uzmanlardan oluşan 8 kişinin çalıştığını belirten Çelik, 12 ay sürecek olan proje faaliyetleri doğrultusunda öncelikle proje ekibi ve çalışılacak ofisin hazırlamasının ardından, çiftçilere yönelik eğitimlere başladıklarını söyledi. Özellikle yöre şartlarına ve tarımsal takvime uygun tarımsal eğitim materyali hazırladıklarını da ifade eden Çelik, projeyi tanıtmak ve katılımcıları belirlemek için köy ziyaretleri düzenlediklerini söyledi. Bu kapsamda çiftçilerin mesleki bilgi ve becerileri ile işleme kapasitelerini artırmayı da amaçladıklarını anlatan Çelik, "Yenilikçi Yöntemle Kayıtlı istihdamın Teşviki Hibe Programı ve Kayıtlı İstihdam İçin Tarım Sigortalılığı Projesi AB Hibe Programı çerçevesinde Temmuz 2010 tarihinden itibaren çiftçilerimize yönelik olarak Merkezi Finans İhale Birimi ile yapılan sözleşme çerçevesinde proje ekibimiz Ağustos 2010 tarihinden itibaren faaliyetlerine köy gezileri yaparak devam etmektedir. Ekiplerimiz aynı zamanda önder çiftçilerimizin de eğitime kazandırılmasını da tespit etmektedir. Ön bilgileme çalışmalarının ardından periyodik bir şekilde tarım ve tarım sigortacılığı konularında da 2010 Kasım ayından itibaren eğitimlere ara vermeden devam edilmekteyiz. Hatırlanacağı üzere bölgede ilk kez bayan çiftçilerimize yönelik eğitim çalışmasını da yine Erciş Ziraat Odası olarak geçtiğimiz yıllarda biz gerçekleştirmiştik. Ulupamir köyünde 25 kişiden oluşan bayan çiftçilerimize tarım ve tarım sigortacılığı konularında eğitim vermekteyiz. Çiftçilerimizin beklenenin üzerinde projemize ilgi göstermesi ise programın önemini açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

Seminerde sırasıyla tarımsal konularda Dr. Ömer Sinan Tamer, tarım sigortacılığı konusunda Mali Müşavir Muharrem Aras, tarım konularında Danışman Ziraat Mühendisi Sevda Yılmazer, sigorta mevzuatı konusunda ise Danışman Maşallah Çelik aydınlatıcı bilgi verdiler. Seminerin ardından Erciş Ziraat Odası Başkanı ve proje koordinatörü Nihat Çelik bayan çiftçilere broşür, not defteri ve kalem hediye etti.

ERCİŞ ZİRAAT ODASI'NDAN BAYAN ÇİFTCİLERE EĞİTİM SEMİNERİ
ERCİŞ ZİRAAT ODASI'NDAN BAYAN ÇİFTCİLERE EĞİTİM SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 19:07:00
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 23:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?