18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERCİŞ - VAN

Kanalizasyon sorunu çözülüyor

Erciş Belediyesi tarafından ihtiyacın karşılanamaması üzerine, çarşı merkezinin bir bölümüne yeniden kanalizasyon şebekesi döşendiği belirtildi.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi yaptığı açıklamada, Kışla ve Belediye Garajı caddelerinde daha önce döşenen; ancak ihtiyaca cevap vermeyen 200’lük kanalizasyon şebekesinin 2 katına çıkartılarak yenilendiğini söyledi. Kendi dönemlerinde Yeşilova, Alkanat, Salihye, Tekevler ile Bayazıt mahallerine kanalizasyon şebekesi döşendiğine vurgu yapan Başkan Çiftçi, Gölağzı Mahallesi’ndeki ana kollektör çalışmalarının yanı sıra Bayazıt Mahallesi Solaha mevkii ile Salihiye Mahallesi Bağlar mevkiindeki çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

İlçe merkezinde yüzde 50 civarında kanalizasyon şebekesi bulunduğunu da hatırlatan Çiftçi, "1980 yılında nüfus yoğunluğu dikkate alınmadan döşenen kanalizasyon şebekesi, bugün pek çok yerleşim biriminde maalesef yetersiz kalmıştır. Bu nedenle özellikle sıkıntının had safhada olduğu Kışla ve Garaj caddelerine öncelik verdik. Buradaki çalışmalar 1 ay içinde tamamlanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 16:31:41
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 17:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?