28
Mayıs
2024
Salı
ERCİŞ - VAN

'Kız Çocukları Okullara' projesi

Erciş İlçesi 75. Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Aile Birliği tarafından hazırlanarak Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) tarafından kabul edilen 'Kız çocuklarının okula gönderilmemesiyle mücadele etme' projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. 

DAKP'tan 60 bin Euro tutarında hibe kredi aldıklarını ifade eden Erciş 75. Kız YİBO Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Yelmaz, proje kapsamında ilçeye bağlı Köycük Köyü'nü pilot köy seçtiklerini söyledi. Köycük Köyü'nde 100 kız çocuğunu okula kazandırmak için öncelikle ailelerin iknası için rehberlik, psikolojik, danışmanlık, sağlık ve eğitim uzmanlarının görevlendirileceğini ifade eden Yelmaz, projenin hayata geçmesi için de her türlü destek ve katkıyı yapacaklarını ifade etti. Yelmaz, "Öncelikle Köycük Köyü İlköğretim Okulu'nu onardıktan sonra, masa ve sıraları yenileyip, 5 adet bilgisayar temin edeceğiz. Ardından köyde açacağımız ofis aracılığıyla öğrencilerin ailelerine, uzman ekiplerce ulaşıp seminer vereceğiz. Okula kazandırılacak her kız çocuğu için 154 Euro tutarında giyim, kırtasiye temin edeceğiz. Bu arada, Erciş 75. Kız YİBO idare ve öğretmenleri de gönüllü olarak bizlere yardımcı olacak. 12 aylık dilimin ilk 2 ayı hazırlık, geri kalan 10 ayındaysa seminer ve diğer çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi. 

Öte yandan, projenin koordinatörlüğünü yürüten Erciş 75. Kız YİBO Müdürü Ömer Dağ ise, "Çeşitli nedenlerle kırsalda okul yüzü görmeyen çocukların DAKP sayesinde hayata bağlanması, biz eğitimcilerin de en büyük arzusudur" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 15:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferdi alkoç IP: 88.232.21.xxx Tarih : 18.10.2006 21:01:37
aslında kız cocuklarını okula davet etmek son derece yanlış asıl eğitime ihtiyacı olanlar kızlarını okula göndermeyenlerdir...bu konuda haksız olduğumu düşünmüyorum sonuna kadarda bu düşüncemin arkasındayımm....