16
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Kız öğrencilere ücretsiz saç bakımı

Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kursa katılan usta öğretici bayan kuaförler, 75. Kız YİBO'da bulunan 50 kız öğrencinin saçları kısaltılarak bakımlarını yaptı.


Karataşlar mevkiinde bulunan kız YİBO'ya sabah saatlerinde getirilen bayan kuaförler, öğrencilerin uzun olan saçlarını keserek bakımlarını yaptı. Erciş 75. Kız YİBO Okulu Müdürü Ömer Dağ, amaçlarının öğrencileri temizliğe teşvik etmek olduğunu belirtti. Öğrencilerin saçlarının uzamasının beraberinde bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarttığını anlatan Dağ, "Öğrenci saçının uzun olması beraberinde bazı bulaşıcı hastalıkları ortaya çıkartmaktadır. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için alınan karar doğrultusunda okulumuzda saç kesim ve bakımı uygulaması başlattık. İlk etapta 50 öğrencinin uzun olan saçlarını kısaltacağız. Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zihni Bilici ve bayan kuaförlere okul idaresi olarak teşekkür ediyoruz" dedi.


Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde görevli kuaför öğretmeni Hacer Özçiçek ise kendilerine gelen teklifi hiç tereddüt etmeden kabul ettiklerini söyledi. Ücretsiz olarak yapılan saç kesim ve bakımını 7 kişiden oluşan usta öğretmenlerin yaptığını ifade eden Özçiçek, kuaför kursuna gelen diğer kursiyerlerin de uygulamayı yerinde görerek bilgi sahibi olduklarını söyledi.


Öğrenciler, sıranın kendilerine gelmesi için beklerken, bazı kızların uzun saçlarını kestirdikleri için üzüntüden ağladıkları görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 13:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?