23
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Köprü çilesi

Erciş'te Zilan Çayı üzerinde bulunan Çatakdibi Köprüsü’nün 3 yıldır onarılmamasına tepki gösteren Yeşilova Mahalle Muhtarı Maksut Tuz, köy ilköğretim okuluna giden çocuklarını bu yüzden okula göndermediğini söyledi.

Çatakdibi Köyü ile Yeşilova Mahallesi’nin karayolu bağlantısını sağlayan beton köprünün 2000 yılında yapıldığını belirten muhtar Maksut Tuz, Koçköprü Barajı’ndan bırakılan fazla su nedeniyle köprünün 3 yıl önce hasar gördüğünü söyledi.

Mahallesinden birçok öğrencinin yıkık köprü nedeniyle karşıya geçememesi yüzünden eğitimlerinin aksadığını anlatan Tuz, "Çatakdibi Köyü’ne yaya ulaşımı geçen yıla kadar yıkık köprüden yapılıyordu. Şimdi bu dahi yapılamıyor. Öğrenciler her gün ölümü göze alarak koptu, kopacak olan köprü üzerinden gidip geliyorlar. Can güvenliklerinin olmaması nedeniyle ben kendi çocuklarımı okula bu yüzden göndermiyorum. Çocuklarımın başına bir iş gelirse bunun hesabını bana kim verecek" dedi.

Bu arada, araçların 18 kilometre uzaklıktaki Çelebibağı Beldesi’nden geçerek Çatakdibi Köyü’ne ulaştığını söyleyen muhtar Tuz, insanların köylerine, öğrencilerin de okullarına rahat gidebilmeleri için mutlaka köprünün onarılması gerektiğini belirtti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 18:44:12
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 16:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?