15
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Köy yoluna kalan sürücüler tepkili

Erciş ilçesi ile Ağrı'nın Patnos ilçelerini birbirine bağlayan karayolu üzerindeki Zilan Köprüsü'nün sel yüzünden yıkılması nedeniyle köy yolunu kullanan sürücüler, hala bir çözüm bulunmamasına tepki gösterdi.


Erciş'te geçen ay meydana gelen sel ve taşkın sonucu Zilan Köprüsü yıkılmış, sürücüler ulaşımı Çatakdibi köyünden sağlamaya başlamıştı. Araçların köy yolunda hasar gördüğünü belirten Ali İhsan Keleş isimli sürücü, yetkililerin servis yolu olarak sunduğu yolun toprak olması sebebiyle 10 dakikalık mesafeyi 1 saatte aldıklarını söyleyerek, köprünün bir an önce yapılmasını talep etti.


Erciş-Patnos karayolunun 5. kilometresinde bulunan köprünün yeniden yapılması için harekete geçen Karayolları yetkileri ise, yeni bir köprü yapımının ihale edildiğini, geçici bir köprü yapımının da 10 gün içerisinde tamamlanacağını ve ulaşımın tek şeritten sağlanacağını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 12:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necmetin KARACA IP: 85.98.105.xxx Tarih : 16.06.2007 07:42:43
10 günü aştık ama hale hareket yok köy yolundanda yüklü araçların geçmnesi imkansız en aZdından asfat döküle bilinir sanırım köy yoluna