22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Kürüm'den bir örnek davranış daha

Ünlü iş adamı Haşmet Bedii Kürüm memleketi Van'ın Erciş ilçesinde bu kez köy okulu onardı.


Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV)'in yürüttüğü 'Yaşasın Okulumuz' kampanyası kapsamında iş adamı Haşmet Bedii Kürüm tarafından onarımı yaptırılan Küplü Köyü Cemile Kürüm İlköğretim Okulu yeniden eğitim öğretime açıldı. İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Küplü köyünde yapılan törende konuşan Beşiktaş eski yöneticisi ve iş adamı Haşmet Bedii Kürüm, eğitim alanında yaptığı hizmetlerine bir yenisini eklemenin mutluğunu yaşadığını söyledi. Kendisinin Erciş'te doğup, büyüdüğünü, elinden geldiğince ilçesine hizmet etmeye devam edeceğini anlatan Kürüm, "Küplü köyümüzün okulunu onardığım için kendimi şanslı görüyorum. TOÇEV gibi bu işten hiç bir beklentisi olmayan, tanımadığı, bilmediği, görmediği yerlere gelip insanlara moral ve destek sağlayan, desteğin yanı sıra sürdürdükleri eğitim kampanyasından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Hep birlikte devletimize yardımcı olalım. Yavrularımızı da okutalım" dedi.


Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da yaptığı konuşmada babaannesi merhum sayın Cemile Kürüm adına köy okulunun onarımını üstlenen Haşmet Bedii Kürüm'e ilçe halkı adına teşekkür ettiğini belirtti. Kurtoğlu "Değerli iş adamımızdan umuyoruz ve bekliyoruz. Bu zincire daha nice yeni halkalar ekleyecektir" şeklinde konuştu.
TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun da çocukların gözlerindeki ışıltının kampanyanın ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, "Biz çocukların daha iyi şartlarda, onların layık oldukları şartlarda okuya bilmeleri için yollara çıktık. Bu yolun devamı için ant içtik" dedi.


Konuşmaların ardından hizmete açılan derslik ve bölümlerin davetliler tarafından gezildi, ardından hep birlikte halay çekildi. Törene, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Van İl Milli Eğitim Müdürü Yaya Yıldız, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Erciş İlçe Müftüsü Faysal Geylani, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurraman Gözütok, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile köy halkı iştirak etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?