22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Kütüphane haftası etkinlikleri

Van'ın Edremit ilçesinde Kütüphaneler Haftası, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Edremit İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleşen kutlamalar, Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, Edremit Belediye Başkanı Vural Ayvaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Macit Mumcuoğlu, kamu kurum amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Doğu Anadolu Kalkınma Programı kapsamındaki 'Mahalle Evi' projesi kapsamında eğitimlerini sürdüren ve çoğunluğu göç etmiş ailelerden oluşan 30 kadın, hazırladıkları oyunları sahneledi. İlk defa sahne alan ve oldukça heyecanlı oldukları gözlenen kadınlar, büyük beğeni kazandı. 

Oyun sonrası bir değerlendirme konuşması yapan Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, tiyatro oyununu beğeni ile izlediklerini söyledi. Eğitimin öneminin bir daha öne çıktığını, bilgiye ulaşmanın en güzel yolunun kitap okumaktan geçtiğinin altını çizen Başaran, "Çünkü kitaplar, bilgi depoları ve insanın en sadık dostlarıdır. Ülke olarak muhasır medeniyet seviyesine ulaşmak istiyorsak okuyan ve yazan bir toplum olmak zorundayız. Şunu unutmayalım ki, cehalet her türlü kötülüğün anası, kitap ise cehaletin düşmanıdır. Bilginize besin kaynağı, tarihimize ışık, sanatımıza derinlik kaynağı istiyorsak kitaptan, okumaktan ve bilgilerimizi paylaşmaktan ayrılmayalım" dedi. Kaymakam Başaran, daha sonra İlçe Halk Kütüphanesi'nden en çok yararlanan 5 öğrenciye kitap hediye etti.
Yapılan konuşmaların ardından, ilçenin tanıtım slaytı, ilköğretim okulu öğrencilerini başarılı oratoryo çalışmaları büyük ilgi ile izlendi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 02:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?