18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERCİŞ - VAN

Leyla nasıl kurtulur?

Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı Kocapınar Beldesi’nde yaşayan 18 yaşındaki Leyla Bedir isimli genç kız, 4 yıl önce ayağına tığ batması sonucu vücudunun sürekli demir parçası ürettiğini iddia ederken, doktorlar da insan vücudunun kesinlikle demir parçası üretemeyeceğini, genç kızın ısrarla bacağına iğne ya da metal parçaları batırdığını belirterek, hastalığın psikolojik olduğunu belirtiyor.

Leyla Bedir isimli kız, 4 yıl önce evde dantel yaptığı sırada ayağına tığ battığını ve babasının çıkarttığını söyledi. Tığın çıkartılmasıyla birlikte bacağında, iğne ve çeşitli küçük demir parçası üretildiğini iddia eden Bedir, Erciş ve Van’da gittiği doktorlar tarafından yapılan ameliyat sonrasında demir parçacıkların çıkartıldığını ifade etti.

Doktorlar tarafından hastalığına teşhis konulmadığını ve 12 defa ameliyat olduğunu da belirten Leyla Bedir, "Bacağımda halen 2 tane iğne daha bulunuyor. Bu iğneler bana dayanılmaz acı veriyor. Gözlerim şişiyor ve sırtım ağrıyor. Ama gittiğim doktorlar beni psikologa sevk ettiler. İğneleri kendi kendime batırdığımı söylediler. Ben kendimden o kadar aciz miyim ki bu deliliği yapayım. Bu acılardan biran önce kurtulmak istiyorum. Ne olur, beni kurtarın" dedi.

Bu arada, anne Munşure ile baba Ali Rıza Bedir de, kızlarının sağlığına kavuşması için gereken müdahalenin yapılmasını isterken, Erciş Devlet Hastanesi’ne anne ve babası ile birlikte gelen Leyla Bedir, röntgen filmini alarak, Hastane Baştabibi ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sabri Tekin’e gösterdi. Başından geçen olayları Baştabip Tekin’e anlatan Leyla Bedir, ameliyat için ikna edildi. Genç kızın bacağında bulunan ve çürüdüğü belirtilen iğnelerden bir tanesi, mini bir operasyonla doktor tarafından çıkartıldı. Hastanın durumu hakkında açıklama yapan Dr. Sabri Tekin, vakanın psikiyatrik bir olay olduğunu, mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Hastanın vücudundan çıkan metal parçalarının tamamen dışarıdan veya kaza sonucu vücuda batırıldığını belirten Dr. Tekin, "Hastanın psikiyatrik tedavi alması gerekir. 17-18 defa ameliyat edildiğini söylüyor ama halen bundan vazgeçmiş değil. Israrla bacağına iğne ya da metal parçaları batırmaya devam ediyor. Ailenin, belki de hekimlerin yoğun ilgisi, çocuğu bu tür suistimale yöneltmiş olabilir. Yoksa vücudun demir parçası üretmesi, tıbbi bir gerçekle açıklanmayacak şeylerdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 12:14:08
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 13:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?