22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Mezar başında türkü

Van'ın Erciş ilçesinde halk ozanları tarafından geleneksel hale getirilen iftar sonrası sohbeti, bu yılda devam etti.

Ramazan ayı nedeniyle çeşitli illerden Van'ın Erciş ilçesine gelen ozanlar, aşıkların şahı olarak kabul edilen Ercişli Aşık Emrah'ın Çelebibağı beldesinde bulunan mezarını ziyaret etti. Mezarlıkta Fatiha okuyan ozanlar, daha sonra Ercişli Aşık Emrah'ın türkülerini mezarı başında seslendirdi.

Erciş'te asırlardır sürdürülen bu geleneğin devam etmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden ozanlar mezarlıkta seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerin ardından, iftar sonrasında kahvehanelerde düzenlenen sohbete katıldı.

Sohbete katılan Erzurumlu Aşık Merami, Karslı Aşık Nihat Koçak, Aşık Serdar Çeliker, Ercişli Aşık Kahraman Dursun ile Ozan Ummani Poyrazoğlu, söyledikleri türkülerle sevenlerini sahura kadar eğlendirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği türkülü sohbet esnasında ozanlık sanatının tüm dallarını icra eden aşıklar, mini konserlerinin ardından sevenlerinin verdiği bahşişle programlarına son verirken, bu geleneğin yaklaşık 600 yıldır her Ramazan ayında devam ettiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 10:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih çelebi IP: 88.242.38.xxx Tarih : 29.09.2007 14:44:17

sayın kahraman dursun,a teşekür ediyorum ercişin en iyi ozanlarından biridir herzaman onu destekliyoruz ercişli olarak