22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Milletvekilleri sel bölgesinde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri; Çaldıran, Muradiye ve Erciş'te hasara neden olan sel bölgelerinde incelemelerde bulundu.


AK Parti Van milletvekilleri Kerem Altun ile İkram Dinçer önce Çaldıran ilçesine giderek Kaymakam Yemen Bayrak'tan ilçede yaşanan sel felaketi hakkında bilgi aldı. Ardından, Muradiye ilçesine geçen milletvekilleri, burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Erciş'e gelen milletvekillerine Erciş Kaymakamlığı'na vekalet eden Muradiye Kaymakamı Ömer Sağlam tarafından hasar gören vatandaşların ev ve arazileri hakkında bilgi verildi. Milletvekilleri, kaymakam ve bölge müdürlerinden oluşan heyet, selden dolayı hasarın yaşandığı Yukarı Işıklı, Hasanabdal, Yukarı Kilise köyleri ile Ada mezrasında incelemelerde bulundu.


Vatandaşlara en kısa sürede yaraların sarılacağı müjdesini veren Kerem Altun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş olsun dileklerini de iletti. Milletvekili Altun, devlet olarak her zaman vatandaşların yanında olacaklarını belirterek, "Sayın Başbakanımız'ın emirleri doğrultusunda 4 milletvekili arkadaşımızla birlikte bölgeye gelmiş bulunmaktayız. Önceliğimiz, oluşan hasarları ana hatlarıyla ortaya çıkarmaktır. Sele maruz kalan köy ve mezralarımız dere yataklarına kurulduğu gibi, heyelan tehlikesiyle de yüz yüzedir. Hiçbir şüpheniz olmasın, devlet tüm kurumlarıyla vatandaşının yanındadır. Amacımız sizlerin kalıcı bir mekana sahip olmanıza katkı sağlamaktır. Ancak, sizlerden birkaç gün daha sabretmenizi istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 14:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?