22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Milli Eğitim Bakanı Erciş'te

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Van'ın Erçiş ilçesine geldi.


Erçiş Şeker Fabrikası önünde davul zurna eşliğinde ve kurban kesilerek karşılanan Bakan Çelik, ilk olarak kaymakamlık binasına gitti. Kaymakam Vekili Ömer Sağlam tarafından verilen brifing sonrasında bir açıklama yapan Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk ziyaretini Van'a yapacağını söyledi.

Çelik, "Cumhurbaşkanımız önümüzdeki salı günü Van'ı ziyaret ederek çeşitli görüşmelerde bulunacaktır. Biz Vanlılar olarak Cumhurbaşkanımız'ın ilk ziyaretini ilimize yapmasından büyük şeref duyacağız" dedi.


Gazetecilerin, "Eskişehir Milli Eğitim Müdürü tarafından üzerinde yabancı yazıların bulunduğu okul çantası satışının yasaklanması ile ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Çelik, "Çantalar üzerinde yabancı kelimeler bulunacağına Türkçe kelimeler bulunsun, öyle daha sempatik olur. Yoksa bizim 'Çantalar üzerinde yabancı yazılar olmasın' diye bir genelgemiz ve yasaklamamız yok. Özellikle bunu kullananlara bir ceza vermek gibi bir gayemiz de yok" şeklinde konuştu.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, cuma namazını Van Yolu Camii'nde kıldıktan sonra Ebubekir Albayrak tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 16:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf eronac IP: 88.236.16.xxx Tarih : 7.09.2007 17:30:18

hiçbir bakan veya başbakan bu kadar ilglenmemisşti boyle dogu tarafına bizim şimdiki bakanımız geldı allah razı olsun