18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERCİŞ - VAN

Öğrenciye esnaf desteği

Erciş'te esnaf ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, birlikte organize ettiği faaliyet kapsamında, ilçede Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek öğrencilere bir sürpriz hazırladı. Sınavın yapılacağı okullarda her masaya ücretsiz su, kalem ve silgi bırakan yetkililer, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti.

Pazar günü yapılacak olan ÖSS için Erciş’te tüm hazırlıklar tamamlanırken, esnaf ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri, öğrencileri unutmayarak sınav masalarına bir gün önceden ücretsiz su, kalem ve silgi bıraktı.

Yapılan faaliyetin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Fikret Dilmaç, öğrencilere moral ve destek vermek amacıyla bu hizmeti gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçede üniversite sınavına girecek 3 bin 500 öğrenci için gereken ulaşım ve konaklama yerlerinin tahsis edildiğini anlatan Dilmaç, "Esnaf ve sivil toplum örgütleriyle daha önce bir araya gelerek, sınava girecek öğrencilerimiz için ne yapabiliriz konusunu tartıştık. Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz İsmail Yüce’nin teklifi üzerine, öğrencilerimize tatlı bir sürpriz hazırladık. Küçük de olsa gençlerimizin masalarına içme suyu, kalem ve silgi gibi zaruri malzemeleri bir gün önceden bıraktık. Erciş’te imtihana girecek öğrencilerimiz, gönül rahatlığı içinde sınava girip, çok güzel bir misafirperverlik göreceklerdir" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 11:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?