17
Mayıs
2024
Cuma
ERCİŞ - VAN

Oktayhan ailesi dramı

Erciş İlçesi'nde maddi imkansızlık içinde yaşam mücadelesi veren 'Oktayhan' ailesinin dramı yürek burkuyor. Büyük çocukları Şahsenem'i parasızlıktan doktora götüremediğini belirten baba Tuncer Oktayhan, umumi tuvalet işlettiğini, bu arada elde ettiği gelirin tamamını işletme kirasına verdiğini belirtiyor.

İlçenin Latifiye Mahallesi'nde kiralık bir evde oturan 6 nüfuslu Oktayhan ailesinin büyük çocukları Şahsenem, yürüyemiyor ve konuşamıyor. Anne Şadiye Oktayhan, çocuğunun koşacağı günü gördükten sonra mutlu olacağını belirterek, "Şahsenem'in neden böyle olduğunu anlayamadık. Eşimle akraba evliliğim yok. Kızım şimdi 10 yaşında. Yaşıtları okula gidiyor. Kendisi ayağa kalkıyor ve bir süre sonra yorgunluktan yere düşüyor. Kızımın konuşacağı ve koşacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Bu arada ilçede umumi tuvalet işleten baba Tuncer Oktayhan ise, aylık gelirinin 500 milyon lira olduğunu, bu paranın 350 milyon lirasını işletme kirasına verdikten sonra, elindeki 150 milyon lira ile de, 6 nüfusa baktığını söyleyerek, "Gücüm olsa zaten kızımı bugüne kadar doktora götürürdüm. Benim belimi büken parasızlık. Halen üç aylık ev kiramı bile veremedim. Yetkililerden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

erciş
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?