22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Selzedelere kira yardımı

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, mayıs ayında yaşanan sel ve su taşkınları sonucu evleri yıkılan 24 aileye aylık 250 YTL kira yardımı yapıldığını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün teknik elemanlarının Yalındam köyü ile Aşağıkilise mezrasında yaptığı hasar tespit çalışmaları sonucu evleri yaşanan sel ve su taşkınlarında zarar gören ailelere kira yardımına başlandığı belirtildi. İlçe Kaymakamı Kurtoğlu, ilk etapta yapılan hasar tespit çalışmaları sonucundan 17 aileye kira yardımı verileceği açıklanmasına rağmen vatandaşların itirazı üzerine bu sayının 24'e çıkarıldığını kaydetti.

Kira yardımının Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelere yapıldığını anlatan Kurtoğlu, "Afetzedelere, yapılan kira yardımları evleri yapılıncaya kadar devam edecek. İlkbahar mevsimi ile birlikte mağdur ailelere Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeri sonradan belli olacak bir alanda konut yaptırılacak" dedi.

Selden evleri zarar gören Doğancı köyü Ada mezrasındaki ailelere ise itiraz süresini bitiminin ardından, hak sahipliklerinin kesinlik kazanacağını kaydeden Kaymakam Kurtoğlu, Ağırkaya, Köycük, Söğütlü, Hasanabdal ve Taşkapı köylerinde de hasarlı olduğu için boşaltılacak evlerin bulunduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 16:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?