23
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

SSK'lının kuyruk çilesi bitmiyor

Erciş'te SSK Sağlık İstasyonu’nun yeni uygulama ile kapatılıp doktorların sağlık ocağında görevlendirilmesinin ardından, Erciş Devlet Hastanesi’nde uzun kuyruklar oluştu.

Erciş’te muayene ve tedavi için devlet hastanesine giden SSK’lılar, alacakları hizmetin faturalandırılması amacıyla öncelikle bilgisayara kaydediliyor.

Bu işlemin ardından muayene fişi almak için saatlerce kuyrukta bekleyen hastalar, doktor ve bina yetersizliğinden şikayet ediyor.

Siyabent Polat isimli SSK’lı hasta, sabah saat 05.00’te kayıt yapmak için hastaneye geldiğini, sıra almasına rağmen yoğunluk nedeniyle muayene olamadığını söyledi. Nusret Akıncı isimli hasta da, yeni uygulama ile birlikte SSK’lılar olarak daha sıkıntılı bir döneme girdiklerini belirterek, "Hastamın sevk etmem gerekiyor. Sevkin nereye yapılacağını hastane yetkilileri bile bilmiyor" dedi.

Bu arada, Erciş Devlet Hastanesi yetkileri, SSK Erciş Sağlık İstasyonu’nda görevli personelin Erciş 1 Nolu Sağlık Ocağı’na atandığını hatırlatarak, SSK’lı hastalara daha iyi hizmet vermek için çalıştıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 16:11:30
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 18:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?