20
Mayıs
2024
Pazertesi
ERCİŞ - VAN

Sulama kanalları yenileniyor

Van'ın Erciş ilçesinde sulama amacıyla 1953 yılında yapılan kanalların yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Çalışmaların devam ettiği kanal inşaatında incelemelerde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kerem Altun, Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Van Bölge Müdürlüğü Erciş İşletme Şefliği ile yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

İlçe merkezinde bulunan 2 bin 800 hektar tarım arazisinin bu kanallar vasıtasıyla sulamasının yapıldığını söyleyen Altun, 1953 yılında inşaatına başlanılan ve 1963 yılında işletmeye alınan ana kanalın tamamen tahrip olduğunu, bu nedenle özellikle şehir merkezinde sulu tarım allarında büyük aksamaların yaşandığını kaydetti. 

Altun, "Koçköprü Baraj regülatöründen başlayıp, Derimevi ve Yukarı Işıklı köylerini de içine alan 7 bin 800 metre uzunluğundaki ana kanal yenileme çalışmalarına geçen yıl başlanılmıştı. Şimdiye kadar bin 200 metrelik bölümü yenilendi. Üreticinin mağdur olmaması için inşaat çalışmalarına mahsulün tarladan kaldırılmasının ardından başlanmaktadır. Bu nedenle kanal yenileme işlemleri ağır ilerlemektedir. Şehrin sulu tarımının can damarı da olan bu kanalın kısa süre içersinde bitirilmesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Ana kanalın yenileme işlemelerinin bitirilmesiyle birlikte 5 bin 65 tarım üreticisi de derin bir nefes almış olacaktır" dedi. 

Altun, daha sonra 2006 yılında ilçede meydana gelen taşkın sonucu tahrip olan ve bu yıl tamamen yenilenen Köçköprü sulama regülatörlerinde incelemelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 13:11:26
Güncelleme :7 Aralık 2008 Pazar 13:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?