22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Tarihi Selçuklu mezarlığı kurtarılıyor

Erciş ilçesi Çelebibağı Belde Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, tarihi Selçuklu Mezarlığı'nda çevre dolgu işlemlerine başlanıldığını belirterek, yıllardır verilen mücadeleden olumlu sonuç almaya başladıklarını söyledi.

Başkan Türkmenoğlu, Van Gölü'nün tehdidi altında bulunan tarihi mezarlığın kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, ilk etapta çevrenin kaya dolgu ile yükseltileceğini söyledi.

Türkmenoğlu, koruma bandının 15 metre genişliğinde olduğunu, bodur ve parke taşı ile yolun ortaya çıkartılacağını, ayrıca istinat duvarlarının da Ahlat taşı ile aslına uygun bir şekilde dizayn edileceğini söyledi. Başkan Türkmenoğlu, tarihi kültürün korunması adına yıllardır sürdürdüğü mücadelenin olumlu sonuçlanmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Van Gölü sularının geçmiş yıllarda yükselmesiyle birlikte tarihi mezarlık ta tahrip olmuştu. Kültür Bakanlığı tarafından 270 bin YTL' ye ihale edilen çalışmaların şu anki bölümü sadece kaya dolgu işlemidir. İlkbahar mevsimi ile birlikte diğer çalışmalarda başlayacaktır Tarihi mezarlığın kurtarılması için emeği geçen hükümet yetkililerimize, millet vekillerimize, vali ve kaymakamımıza belde halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 17:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?