19
Mayıs
2024
Pazar
ERCİŞ - VAN

Van:Erciş kaplıcaları ilgi bekliyor

İlçenin önemli gelir kaynakları arasında bulunan Erciş kaplıcalarının elektrik ve telefon şebekelerinden yoksun olması, buraya gelen insanları olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Yıllardır kaderine terk edilen, ancak Erciş Özel İdare Müdürlüğü tarafından bu yıl yap-işlet-devret modeliyle kiraya verilen tesislerin büyük oranda onarılarak modern hale getirilmesi, şifa aramak için gelen vatandaşları yine de tatmin etmiyor.

 Elektrik olmaması yüzünden geceyi mum ışığı altında geçirdiklerini ifade eden Mehmet Sağdıç isimli vatandaş, "Buraya ailem ile birlikte geldim. Tesislerin modernize edilmesi sevincirici. Ancak mezraların bile teknolojinin imkanlarından yararlandığı bir ülkede, bu güzelim tesilerin nimetlerden istifade etmemesi son derece düşündürücü" dedi.


Öte yandan TEDAŞ Erciş İşletme Başmühendisliği yetkilileri ise, kaplıcaların bulunduğu alanda yüksek gerilim hattının geçtiğini, tesislere enerji alınabilmesi için de işletmeci tarafından şartların yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. Türk Telekom Erciş Şefliği yetkilileri de, 1998 yılında Doğancı ve Hasan Abdal Köyleri’ne telefon santrali yapılması için yer talebinde bulunduklarını, ancak santral yapımı için köylülerce yer verilmemesi yüzünden hizmetin gidemediğini ifade ettiler.

Kenthaber-Van
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 11:15:33
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 17:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhlis saltık IP: 88.226.71.xxx Tarih : 15.03.2008 22:49:08

Allahın verdigı bu güzel tabiat harikasını herkesin gürmesini isterim ERCİŞ Belediye başkanımıza yaptıgı hizmetlerini biliyuruz bu güzel tabiat harikasına el atmasını rıca ederiz van merkezden