24
Mayıs
2024
Cuma
ERCİŞ - VAN

Van Erciş'teki kömür dağıtımında izdiham !

Van’ın Erciş İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından fakir ve yardıma muhtaç ailelere gönderilen kömürlerin dağıtımı sırasında yoğunluk yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) önünde toplanan yardıma muhtaç insanlar, kömürden önce sıraya girip numara almak zorunda kalıyorlar. İzdiham nedeniyle sıraya giremeyen yaşlı kadınlar ise soğuk betona oturarak kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Erciş Kaymakamı Ali Partal, ilçe genelinde daha önce tespiti yapılan 3 bin 50 kişiye 500 kilogram kömür yardımı yapıldığını belirterek, "İlçe merkez, belde ve köylerimizde tespit edilen yardıma muhtaç insanlarımıza 20’şer torba kömür yardımı yapmaktayız. Ancak yoğunluğun fazla olması karşısında öncelik mahallelere, daha sonra da belde ve köylere veriliyor" dedi.

Vakıf yetkilileri de, toplam bin 525 ton kömürden şimdiye kadar 700 kişinin yararlandığını, işlemlerin yürütülmesi içinde önce numara alınmak şartının olduğunu vurguladılar. Öte yandan vakıf önünde adeta birbirlerini ezerek numara almak için çaba sarfeden yardıma muhtaç insanlar, tertip ve düzensizliğe yetkililerin bir an önce son vermeleri gerektiğini belirttiler.

VAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?