16
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Van'da öğrenci cinayeti

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, ilçede bugün meydana gelen öğrenci cinayetinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Teşkilatı'nın gerekli önlemleri aldığını söyledi. 

Erciş Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi E.G.'nin, sınıf arkadaşı F.İ. tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin okul dışında meydana geldiğinin altını çizen Kaymakam Kurtoğlu, gerekli tahkikatın adli makamlarca yapıldığını söyledi. 

Olayın üzücü olduğunu belirten Kurtoğlu, "Allah kimsenin başına getirmesin. Hayatını kaybeden öğrencimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. 

Emniyet Teşkilatımız, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekli önlemleri almaktadır. Olay, okula 500 metre mesafede mahalle camisi karşısında meydana gelmiştir. 2 öğrenci arasında bilinmeyen bir sebepten çıkan tartışmadan maalesef böyle acı bir olay meydana gelmiştir. İlçemizde bu tür olayların bir daha yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz" dedi.
 
Olayın duyulmasının ardından Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ise okul içi şiddetle ilgili olarak danışma merkezlerinin sürekli okulları dolaştığını, rehber öğretmenlerin veli ve öğrencilerle işbirliği yaptığını belirterek, bu manada 2 yıldır okullarda üzücü bir hadisenin yaşanmadığını ifade etti. Yıldız, "Kaymakam beyin açıkladığı gibi arzu etmediğimiz ancak okul dışında gelişen bir hadisedir. Ne de olsa bizim çocuğumuzdur. Olayın meydana gelmesi hepimizi üzmüştür. Ama mahallede olan bir kavganın neticesidir. Ümit ederim başka şekilde algılanmaz ve anlaşılmaz. Hayatını kaybeden öğrencimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Bu arada, Erciş Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından E.G. isimli öğrencinin cenazesinin akşam saatlerinde kesin ölüm sebebinin tespiti için adli makamlarca Malatya Adli Tıp Merkezi'ne gönderildiği bildirilirken, cinayeti işleyen F.İ. isimli öğrencinin de çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Erciş Kapalı Cezaevi'ne konulduğu öğrenildi.
İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 02:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumali avcu IP: 88.242.30.xxx Tarih : 13.05.2007 21:11:05
ben fethiyeden yorumluyorum bu iki sanıkta benim arkadaşım öldürülmesini istemezdim çünkü arkadaşımidi allah"tan rahmet ve diğer arkadaşıma allah kurtarsın diyiyorum.allah kimseye böyle acılar göstermesin ve barış kardeşliği diliyorum....****saygılarımla****