20
Mayıs
2024
Pazertesi
ERCİŞ - VAN

Vekiller aday adayları ile bir araya geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekilleri Kerem Altun ve İkram Dinçer, çoğunluğu Erçiş ilçesinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliği için aday adayı olacak partili üyelerle bir araya geldiler. 

AK Parti Van İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantı AK Parti İl Başkanı Vesim Yaviç, yönetim kurulu ve partili üyelerin katılımı ile gerçekleşti. 

Partilerinin yapmış olduğu hizmetlerle ilgili bilgiler veren Kerem Altun ve İkram Dinçer, AK Parti'nin bu çerçevede halka hizmetlerini sürdüreceğini dile getirdiler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çarşaf açılımı ve Deniz Baykal'ın seçim listeleriyle ilgili beyanlarıyla da ilgili görüşlerini ifade eden Altun ve Dinçer, CHP'nin her zamanki gibi mazeret aradığını kaydettiler. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından denetlendiğini bunun hükümetle bir alakasının olmadığını ifade eden Dinçer, "Bu yüzden vatandaşların mükerrer şekilde yazılması mümkün olamaz. İnsanlar eski yıllarda evlerinde sayılırlardı. Ama 10 yıla aşkındır herkes gidip oy kullanmak istediğini beyan ederek, ismini yazdırıyor. Dolayısıyla CHP burada sadece kafa bulandırıyor" dedi. 

CHP'nin çarşaf açılımını da doğru bulduklarını ifade eden vekillerden Kerem Altun da CHP'nin kurulduğu günden itibaren halkla barışçıl olmayan bir parti olduğunu belirtti. CHP'lilerin sırça köşklerde oturarak halka rağmen siyaset yapamadıklarını anladıklarını ifade eden Altun, böyle bir açılımın parti içerisinde fikir ayrılığı ve huzursuzluğa neden olduğunu kaydetti. Halkın, kimin kendisinin sözcüsü olduğunu bildiğini anlatan Altun, "CHP'nin bu tavrını yaklaşım olarak doğru buluyorum, fakat halk tarafında bunun doğru bulunmayacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliği için aday adayı olacak olan partili üyelerde zaman zaman söz alarak yaptıkları çalışmalardan dolayı vekillere teşekkür ettiler. Toplantı bayramlaşma tarihinin açıklanmasının ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 16:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?