30
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

YİBO'lulara mesleklerini anlattılar

Van'ın Erciş İlçesi Erkek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürlüğü tarafından 'Mesleki Tanıtım Haftası' nedeniyle öğrencilere yönelik bir program düzenledi.

YİBO'ya ait çok amaçlı salonda yapılan programa ilçede görev yapan öğretmen, doktor, gazeteci, fotoğrafçı, polis gibi meslek erbapları da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program hakkında bilgi veren Erciş YİBO Müdürü Erol Şimşek, bireyin gelecekteki yaşam tarzının belirlenmesinde mesleki tercihini yaparken doğru ve isabetli karar vermesi gerektiğini söyledi.

Şimşek, mevcut durumun incelenmesinde kendine uygun meslek seçmiş olan bireylerin toplumda işlerini severek yaptığını belirterek, "Buna karşılık seçtikleri meslek, yetenek ve ilgilerine uymayan kimselerin çalışmaya karşı isteksiz, verimi düşük, yeniliklere direnen her zaman mesleklerini değiştirme gayreti içinde olduklarını görmekteyiz" dedi.

Mesleklerin tanıtımı ile ilgili bir slayt gösterisi ve öğrencilerin hafta ile ilgili hazırladığı şiirlerin okunmasının ardından, programa katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Tümer Yılmaz, Özel Çapa Tıp Merkezi Doktoru Uzman Doktor Ahmet Serdar Çınar, Erciş Devlet Hastanesi Diş Hekimi Gözde Akel, Fotoğraf Sanatçısı Ali Dağer ile Gazeteci Nihat Çavuşoğlu mesleklerinin tanıtımını ve inceliklerini anlattı.

Programda Erciş Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere futbol topu, okul kütüphanesine de çeşitli türde kitap armağan edildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?