20
Mayıs
2024
Pazertesi
ERCİŞ - VAN

Zilan Çayı'nda son aşama

Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürlüğü tarafından Erciş ilçesinde bulunan Zilan Çay yatağında yapılan set ve taş tahkimat çalışmaların son aşamaya geldi. 

2006 yılı başlarında ilçede meydana gelen taşkın sonucu büyük tahribata uğrayan Zilan Çayı dere yatağı DSİ 17. Van bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen set ve taş tahkimat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kerem Altun, 21 kilometre uzunluğundan olan derenin çift yönlü olarak 34 kilometrelik bölümünün ıslah çalışmalarının tamamlandığını, geriye kalan 8 kilometre uzunluğundaki kısmının ise kısa süre içersinde bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti. 

Dere yatağının her iki tarafında 4 ila 6 metre genişliğinde yol yapıldığını da anlatan Altun, "DSİ Van Bölge Müdürlüğü tarafından Zilan Çayı dere yatağından yapılan ıslah çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Çalışmalarda kaya tipi taşlar kullanılmaktadır. Maliyet yaklaşık olarak 34 milyon YTL'ye tekabül ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Zilan Çayı dere yatağındaki taşkınların tamamen önüne geçilecektir. Set ve taş tahkimatı çalışmalarında büyük fedakarlık gösteren DSİ personel ve amirlerini candan tebrik ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 11:08:56
Güncelleme :7 Aralık 2008 Pazar 12:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?