22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEVAŞ - VAN

Başıboş köpekler mezarlara dadandı

Gevaş ilçesinde başıboş köpeklerin mezarları eşeleyerek cesetleri çıkardığı iddia edildi.


İlçeye bağlı Elmalı Mahallesi'nde bulunan mezarlığa başıboş köpeklerin girdiğini ve mezarları eşeleyerek cesetleri çıkardığını ileri süren Kadir Caymaz, bu nedenle zaman zaman mezarlıkta nöbet tuttuğunu belirtti.

Ramazan ayında daha 1 günlükken ölen Musa adındaki oğlunu Elmalı Mahalle Mezarlığı'na defnettiğini kaydeden Caymaz, "Ölen çocuğumu birkaç kez rüyamda gördüm. Sanki benden yardım istiyordu. Fırında çalıştığım içinde Ramazan ayının yoğunluğu nedeniyle mezarını ziyarete gidemiyordum. Ramazan'dan yaklaşık bir hafta sonra bir komşumuzu kaybettik. Onu defnetmek için mezarlığa gittiğimizde oğlumun cesedinin yerinden çıkarılarak parçalanmış olduğunu ve kemiklerinin etrafa savrulduğunu gördüm. Hemen toplayarak tekrar yerine defnettim" dedi.


Olay gününden itibaren iş saatlerinin dışında mezarlıkta ruhsatlı pompalı tüfeği ile nöbet tutmaya başladığını ifade eden Caymaz, "Köpeklerin başka mezarları da kazdığını görenler var. Ben ölülerimizin rahatsız edilmemesi için yetkililerden başıboş köpeklerin toplanmasını ve yarım kalan bu istimlak duvarının bitirilmesini istiyorum" dedi.


Belediye Başkanı Nezmi Sezer ise başıboş köpeklerin toplatılması için çalışmaların başlatıldığını ve en kısa zamanda bu sorunu çözeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 17:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?