18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEVAŞ - VAN

Başkan 'başlık' sorununa el attı

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, bölgede gençlerin evlenmelerinin önündeki en büyük engel olan başlık parası ile düğünlerdeki bazı geleneklerin kaldırılması için harekete geçti.

İlçe Kaymakamı Şahin Arsal’ın muhtarlar ve kurum amirleriyle yaptığı toplantıda söz alan Sezer, ilçede yıllardır devam eden düğün gelenekleriyle ilgili bir öneride bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da alışkanlık haline gelen ve birçok gencin evlenmesine engel olan başta başlık parası olmak üzere bazı geleneklerin kaldırılmasını isteyen Sezer, toplantıya katılanlardan destek istedi.

Sezer, kaldırılmasını istediği gelenekleri söyle sıraladı: "Doğu Anadolu Bölgesi’nde alışkanlık haline gelen ve eskimiş alışkanlıkları bir tarafa bırakalım. Başlık parasını kaldıralım, gençlerimiz rahatlıkla evlenebilsinler. Düğünlerde takılan para ve büyük miktarda takılan takılar kaldırılsın. Düğün eğlenceleri bir haftadan iki güne indirilsin"

Başlık parası ve büyük takılar yüzünden çok sayıda gencin bekar kaldığına dikkat çeken Sezer, "Artık Avrupa Birliği’ne (AB) giriyoruz. Bu asırlık geleneklerin çoktan kaldırılmış olması gerekirdi. Bu konuda yardımlarınızı istiyorum. Böylece gençlerimizin yolunu açmış oluruz" şeklinde konuştu.

Sezer, Kaymakam Arsal ve diğer davetlilerden alkışlı destek aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 12:20:32
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?