22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEVAŞ - VAN

Elektrik şebekeleri yer altına alınıyor

Gevaş ilçesinde elektrik şebekelerini yeraltına alma ve yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Gevaş Tedaş Şefi Halil Özvan, İlçe merkezinde elektrik şebekesini yeraltına alma çalışmalarının sona yaklaştığını, ayrıca mahalle ve köylerde de elektrik şebekesinin yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Özvan, elektrik kesilmelerini en aza indirmek amacıyla ilçe merkezinde elektrik şebekesini yeraltına aldıklarını belirterek "Yaklaşık bir hafta sonra tüm ilçe merkezi yeraltı elektrik şebekesine kavuşacaktır. Mahalle ve köylerde ise çürümüş, kırılmış ve yamuk olan elektrik direklerini yeniliyoruz. Bu yenileme çalışmalarımız kışa kadar devam edecektir" dedi. Özvan, ağaç ve kuşlardan dolayı elektrik kesilmesinin sık sık yaşandığını da belirterek bunu önlemek amacıyla hatlara doğru uzanın ağaçların en kısa zamanda kesileceğini söyledi.


İlçe esnafı ise yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Daha önce ilçede sık sık elektrik kesilmeleri yaşandığını hatırlatan vatandaşlar "Elektrik şebekesinin yeraltına almaları nedeniyle en azından ilçe merkezinde elektrik kesilmeleri artık olmayacak. Fakat biz tüm ilçenin elektrik şebekesinin yeraltına alınmasını istiyoruz" dediler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 16:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?