23
Mayıs
2024
Perşembe
GEVAŞ - VAN

Gevaşlı çocukların kayak keyfi

Gevaş 'da çocuklar slalom ve snowboard kayak dallarını kendi imkanları ile öğrenerek geleceğe hazırlanıyorlar.

Abalı Köyü yakınında Van Valiliği’nin İl Özel İdare Müdürlüğü kaynakları ile yaparak Gevaş Kaymakamlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne devredilen kayak tesisleri 2 yıldır kayakçılara hizmet veriyor.

Özellikle köylü çocukların tesislere büyük ilgi göstererek Gençlik Spor İl Müdrülüğü tarafından temin edilen malzemeler kullanarak kayak öğreniyorlar.

Yaşları 12-14 arasında değişen Mehmet Ayçiçek, Ömer Üstün ile Hamit ve Ömer Üstün isimli çocuklar sabah saatlerinde köyde bulunan okullarına gittikten sonra öğle saatlerinde ise kayak merkezine gelerek kendi imkanları ile kayak öğrenmeye çalışıyorlar.

Adeta usta kayakçılara meydan okuyan çocuklar, "Slalom ve Snowboard yapmayı öğrenmek için elbette bir öğretmene ihtiyaç vardır. En azından 3 ya da 4 ders alınmalıdır. Bunun öncesinde ise bu sporun teorik olarak nasıl yapıldığına, malzemelerinin neler olduğuna ve terimlerine dair biraz bilgi edinmekte fayda var. Ancak böyle bir imkan olmadığı için biz buraya gelerek kayak yapanları izleyerek, öğrendik. Tek amacımız bize imkan verilmesini ve gelecekte Van’ı ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmektir" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 13:57:25
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?