17
Mayıs
2024
Cuma
GEVAŞ - VAN

Gevaş'ta temizlik kampanyası başladı

Van’ın Gevaş İlçesi’nde, kaymakamlık ve belediye tarafından Van Gölü kıyısında ortaklaşa temizlik kampanyası başlatıldı.

Göl kıyısındaki Devlet Su İşleri (DSİ) Dinlenme Tesisleri ve çevresinde başlatılan temizlik kampanyasına, İlçe Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrullah Büyük ve Müftü Faysal Geylani ile birlikte 250 öğrenci katıldı. Kampanyayı değerlendiren Kaymakam Arsal, kıyı temizliğinin önemine değinerek, temizlik kampanyalarını mutat hale getireceklerini söyledi.

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise, Van Gölü kıyısının temiz tutulması için vatandaşları sık sık uyardıklarını aktararak,"Gölü temiz tutmak zorundayız. Son yıllarda aşırı derecede bir kirlenme var. Vangölü Canavarı sudan kafasını çıkarıp bizim temizlik yaptığımızı görse teşekkür eder" diye espri yaptı. Bu arada 5 no’lu minibüsçüler kooperatifi de temizlik kampanyasına katılanları taşıyarak çalışmalara destek verdi. Yapılan çalışmalar sonucunda toplanan onlarca poşet çöp, belediye araçları tarafından alınarak ilçe çöplüğüne boşaltıldı.

iha-gevaş
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 18:22:51
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?